Posted by: phandaka | January 23, 2009

Lomba Foto ASIAN Geographic (ASIA WITHOUT BORDERS PHOTOGRAPHY COMPETITION 2009)

asian-geographicMajalah ASIAN Geographic mengadakan lomba foto “ASIA WITHOUT BORDERS PHOTOGRAPHY COMPETITION 2009”.

Lomba foto ini bisa diikuti oleh para fotografer amatir maupun profesional, dengan beberapa kategori obyek antara lain yaitu foto landscape, manusia, arsitektur maupun kehidupan alam liar (wildlife).  Dari masing-masing kategori tersebut akan diambil satu juara dan runner up, serta satu buah grad prize sebagai juara umum. Foto pemenang akan ditampilkan pada pameran Asia Without Borders Photography Exhibition.

DEADLINE

Kontest akan dimulai pada:  1 January, 2009 at 0000 hours dan ditutup pada: 30 September, 2009 at 2359 hours, Waktu Singapore

Form aplikasi bisa dilihat di sini atau di image berikut.asean-photo-contest

Info lebih lengap bisa dilihat di : http://www.asiangeo.com/contest_awb.html

Berikut info lomba & hadiah:

ASIA WITHOUT BORDERS PHOTOGRAPHY COMPETITION 2009
ASIAN Geographic is looking for special photographs from talented amateur and professional photographers that capture a striking image of Asia’s land, people, architecture or wildlife. One winner and runner-up will be selected from each category. A grand prize will be awarded to the best overall picture as judged by our panel of editors. The top photographs will be exhibited as part of an Asia Without Borders Photography Exhibition.
……………………………………………………………………………………………
OPEN CATEGORIES

“A Face Tells A Thousand Stories”
TOPICS
1. FACES OF THE EARTH
The mountains, jungles, forests and seas of Asia are unique in the world. Images that capture Asia’s physical beauty and sense of place.

2. FACES OF ASIA
From ancient tribes to modern city dwellers, intimate and evocative portraits of people at work and play.

3. FACES OF THE WILD
Whether deep on a reef wall or deep in a rainforest, portraits of the planet’s creatures, big and small.

YOUNG PHOTOGRAPHER’S CATEGORIES
FACES OF FREEDOM
Abstract images of animals, people and places of Asia. From the Lomo to the Ixus, let your imagination and creativity loose! Limited to individuals 21-years-old and below as of 30 September, 2009.

CONTEST PRIZES
Winners from each category will receive:

Grand Prize
1 x CanonEOS 5D MK II

1st Prize
1 x CanonEOS 5D MK II

Young Photographer’s Prize
1 x CanonEOS 5D MK II


Responses

  1. kirim fotonya kemana?

  2. mz,kirimnya brapa foto?trus harus 1 kategori aja atau boleh lebih?

  3. Nice info, mudah2an pemenangnya dari Indonesia………………:)

  4. Aminnn…………. mudah2n dr indonesia… kita jg bisa kok..
    thanks infonya bro..

  5. mau tanya ih
    minimum umurnya hrus 21 tahun yaa..?
    trus gimana spesifikasi fotonya maksudnya besar photo-nya5MP atau 7MP atau terserah?

  6. dikirimkemana nih??? kok ga jelas??

  7. mas, yg ikut lomba musti 21 tahun kebawah yah??

  8. halo…
    situs contest resminya di sini:
    http://www.awbphotocontest.com/
    semua informasi detilnya ada di situs tsb.
    Kalau ndak salah, peserta yg ikut harus berlangganan majalah Asian Geographic Magazine, kalau tdk, harus membayar untuk jadi peserta lomba.
    sedangkan umur yg boleh ikutan bebas. sedangkan untuk umur 21 thn ke bawah ada kategori tersendiri. untuk jelasnya, baca aja deh di situs resminya itu.

  9. ukuran fotonya berapa mas…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: